Derfor bør du undgå teknologi i soveværelset

h4

I rigtig mange henseender kan teknologi i hjemmet være både sjovt og nemt. Har du for eksempel såkaldt intelligent lys til at hænge i loftet, kan du få det til at skifte farve og styrke på kommando, og forlader du rummet, skal det nok selv sørge for at slukke. Den slags er unægtelig smart, og det vil sikkert ikke undre nogen, hvis den slags vinder indpas i alle danske hjem engang i fremtiden. På trods af de mange glæder ved god teknologi, bør vi dog for så vidt muligt forsøge at undgå, at det kommer ind i soveværelset.

telefon i sengen

Din egen gode seng

Der er nemlig ganske få ting, der i grunden er nødvendige i et soveværelse, for at man kan opnå en god nattesøvn. Den mest centrale indretningsgenstand i dit hjem bør være din seng, og i den sammenhæng bør du huske på, at senge helst ikke skal være alt for hårde. Udover en god seng med den rigtige hårdhed, er det eneste, der er absolut nødvendigt i soveværelset et natbord og et vækkeur. Alt andet er i grunden overflødigt og bør ikke være i soveværelset. Nogle har sågar familiens hund til at sove inde på deres værelse, og selvom det fra tid til anden kan være hyggeligt, er det ingenlunde hensigtsmæssigt.

Du bør nemlig forsøge at undgå støv og hår i det rum, du skal sove I, da det kan forringe luften og søvnkvaliteten. I den sammenhæng er en hund langt fra den bedste tilføjelse til soveværelsets indretning. Sørg i stedet for at købe familiens hund dens egen soveplads i form af en god og stor hundekurv som fundet på https://nordisk-hundeudstyr.dk/. På den måde vil du med al sandsynlighed kunne forbedre både din og hundens søvnkvalitet.

Ventilator

Teknologi eller ej?

Det vigtigste er dog, at du ikke pludselig begynder at medbringe teknologi, i særdeleshed skærme som fjernsyn, TV, og mobiltelefon, inden for soveværelsets fire vægge. Soveværelset bør nemlig udelukkende være beregnet til søvn, og hvis man begynder at bøje på de regler grundet skærmene, kan forskerne nærmest utvetydigt bevise en direkte sammenhæng til forringet søvnkvalitet og forsinket døgnrytme. Det betyder altså, at man sover mindre og dårligere, og så svækkes ens tålmodighed, indlæringsevne og meget andet i hverdagen.

Dermed ikke sagt, at al teknologi nødvendigvis kategorisk skal formenes adgang. Særligt hvis vi bevæger os nogle år ud i fremtiden kan overskriften på nærværende tekst sagtens vise sig at være en anelse for skarp. I disse dage ser vi nemlig masser af indikationer på, at der også er teknologi, der kan hjælpe søvnen på vej. Har du rygskader kan en elevationsseng for eksempel være vigtig for din søvn, og de fleste vil kunne nyde godt af fordelene ved en ventilator i soveværelset. Kun tiden vil vise, om også soveværelset invaderes af teknologi, men indtil da bør du formene skærmene adgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *