Et smartere hjem kræver en smart hjerne

h4

Hvordan du bor smart, hvordan du indretter smart handler om at have en smart hjerne, der kan skabe den smarte bolig.

Det er dig, der skal indrette dit hjem. Så det er først og fremmest din hjerne, der skal være smart, førend dit hjem begynder at være det.

At har en smart hjerne betyder, at man ved, hvad det er man selv har brug for. Hvad der nødvendigt for, at du fungerer helt optimalt. Det handler om at få stresset af, turde udfordrer sig selv og tage chancer. 

Meditation

Stress af, og lad batterierne op

Hvad gør du, når du skal slappe af, og slapper du overhovedet af? Vi har alle sammen forskellige måder, vi slapper af på, men ikke alle sammen er lige gode. 

Ligger vi f.eks. foran fjernsynet og ser serier eller fodbold, kan de være en rigtig god måde at slappe af på. Det kan dog desværre have uheldige konsekvenser for din krop og holdning.

Det kan derfor være en god ide at blande forskellige måder at slappe af. Måske skal du sidde i noget andet end en sofa, når du ser fjernsyn: noget, der støtter din ryg og dine skuldre bedre.

Det kunne jo også være, at du, når kampen eller serien er slut, skulle rejse dig og dyrke lidt motion eller meditation. Det hjælper kroppen med at slappe af på en mindre belastende måde.

Motion lyder måske ikke så afslappende, men det behøver ikke være noget vildt, bare en par mavebøjninger eller mindre øvelser, der f.eks. styrker din balanceevne.

En helt anden form for afslapning og måde at stresse af kunne være med erotiske film. Det kan være med til lige at tage nogle spændinger og stresse af. 

Udfordrer dig selv 

At gøre hjernen smartere rimer på at udfordre den. At turde gøre nye og anderledes ting, som du ikke lige troede, du turde eller kunne finde ud af. Det hjælper din hjerneaktivitet og beriger din smarte hjerne.

Alt kan næsten være en udfordring for hjernen, hvis du gider anstrenge dig lidt. Det kunne være at analysere den serie eller fodboldkamp, du ser. Det kunne være at blive en bedre kok ved at udforske andre køkkener.

Det jødiske køkken er f.eks. ikke særlig kendt, så måske kan du med sådan en udfordring lære noget om madlavning og kultur. 

Ved at se udfordringer, du kan klare og overkomme, styrker du din hjerne til fremtidige projekter. 

Det kunne jo også bare være en bog, et strategispil eller fysisk aktivitet. Det styrker din hjerne – og det er rigtig smart.

Hjemmekontor

Lad inspirationen pryde dit hjem

Denne smarte hjerne, du nu er ved at skabe, vil selvfølgelig begynde at ændre i dit hjem. Finde smarte alternativer eller løsninger, du ikke lige så før.

Indretningen i stuen behøver måske ikke være med en kæmpe sofa, der fylder hele rummet. Måske kan kontoret være et kontor, når du arbejder, men et spillerum, når du har fri. 

Der er ufattelig mange muligheder, du kan gøre brug af. Hold nysgerrigheden i gang, sådan bliver du ved med at udfordrer dig selv og have små projekter – og det er i hvert fald smart. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *